Przygotowanie imprezy firmowej zwykle będzie wyglądać podobnie. Można jednak trochę urozmaicić takie spotkania, a wystarczy zastosować kilka prostych trików cateringowych. Taka impreza będzie zapamiętana na długo, a my posmakujemy ciekawych nowych potraw.
Czy można jeszcze jakoś catering konferencyjny uczynić oryginalnym?
Duże imprezy firmowe to oczywiście mnóstwo gości z naszej firmy, ale czasami przybywających nawet z daleka i to z zagranicy. Kwestie merytoryczne oczywiście za każdym razem w takiej sytuacji będą istotne, ale pamiętajmy, że wszyscy będą również zwracali uwagę na przestrzeń trochę przyjemniejszą i zmysłową. Chodzi oczywiście o poczęstunek. Oczywiście jest cała masa najróżniejszych propozycji oferujących catering konferencyjny. Dużo zależy naturalnie od tego, jaki gust mają goście. Można więc postawić na tradycyjne rozwiązania kulinarne i dania pełne obiadowe. Z drugiej strony można też postawić na catering typowo mobilny. Wówczas każdy przechadza się z talerzykiem, na którym są kanapki lub jakieś przekąski. Innym wariantem bardzo popularnym na całym świecie jest oferowanie najróżniejszych małych porcji typowo dietetycznych. Chodzi o przekąski bardzo oryginalne pochodzące z innych krajów. Mogą być propozycje z basenu Morza Śródziemnego lub kuchni typowo azjatyckiej. Wybór jest ogromny, a oferty cateringowe dostępne są już we wszystkich miastach i to nawet tych bardzo małych.
Czym zaskoczyć kulinarnie gości na imprezie firmowej?
Dobrze jest też oczywiście pomyśleć o rozwiązaniach bardzo oryginalnych. Nie musimy się przecież trzymać zawsze sztywno tradycji gastronomicznej i oferować, chociażby tylko i wyłącznie kuchni staropolskiej, która nawiasem mówiąc, jest bardzo smaczna. Nowym rozwiązaniem, jeśli chodzi o catering konferencyjny, są coraz bardziej popularne i cenione dania wegetariańskie lub nawet wegańskie. Przede wszystkim ceni się tutaj bardzo niską kaloryczność, czyli otwarcie mówiąc zdrowe jedzenie. Są nawet organizatorzy, którzy będą tylko i wyłącznie za każdym razem wykorzystywać catering wegetariański. Takimi daniami można się przecież jak najbardziej najeść do syta. Dodatkowo warto też pomyśleć, o jeszcze jednym urozmaiceniu, a chodzi po przekąski słodkie i desery, na które przecież podczas imprez firmowych zawsze czekają wszyscy goście. Jak widać opcji cateringowych mamy dużo, a wiele też będzie zależało od fantazji, jaką charakteryzuje się kucharz lub kucharze pracujący dla firmy cateringowej.